30.8.2012

55. kouluasiaaaa

"Ammattistartti on tarkoitettu niille peruskoulun päättäneille oppilaille, jotka eivät vielä ole ratkaisseet ammatinvalintaansa tai joilla muista syistä ei ole riittäviä valmiuksia osallistua jatko-opintoihin heti peruskoulun jälkeen." 

Eli ilmiselvästi mulle, vai ? No mutta hakemus Rovaniemen ammattistarttiin on lähetetty, ja nyt on vähän sekavat fiilikset. Olen saanut nyt vuorokauden aikana kuulla niin paljon huonoa tuosta, että en enää tiä mitä mie ajattelisin. :---D Mutta helpointa on etten ajattele mitään, vaan käyn haastattelussa huomenna tai ensviikolla, alotan koulun, ja käyn sitä niin kauan ko huvittaa, korkeintaan vuoden. Ammattistartin jälkeen luultavasti parturi-kampaaja-kouluun, jos ei tässä vuoden aikana kerkeä mieli muuttua. Olen mie kyllä harkinnu muitaki ammatteja, esimerkiksi baarimikko ois vain niin kiva. Tai tarjoilija ois vielä kivempi ! Eli hyvä vain että pääsee tutustumaan eri ammatteihin tässä vuoden aikana. Niin siis jos ylipäätään pääsen mihinkään kouluun, edes nyt tuonne ammattistarttiin.. :---D Ehkä se on vähän asenteestaki kiinni.. Jos ajattelen, että haluan ammattistarttiin, niin kyllä mie sinne pääsen, mutta jos mulle on ihan sama ja minua ei haittaa pääsenkö sinne vai en, niin tuskin mie sinne sitte pääsen.

"opettajat on paskaa, lukuaineet paskaa, ja mun luokkalaiset ainaki oli paskaa"
"startti on paskaa ei kannata mennä :D"
"Vuosi turhaan koulua. Ei mitää hyötyä. Turhanpäiväsiä asioita
Ja numeroitaki saa kororettua mutta tyyliin jotain 3ainetta vaan."

Kyselin joiltaki, ketkä on ollu ammattistartissa, että mitä mieltä ne siitä oli. Sain aika kielteisiä vastauksia. :--D Joo, siis eihän kaikki siitä tykkää, mutta minusta opettajat on aina paskaa, eli tuo nyt ei vaikuta mitenkään minun mielipiteeseen, lukuaineet on aina paskaa, ja luokkalaiset voi olla joko paskaa, tai sitte iha jees. Kaikki  riippuu asenteesta, ja tietenki siitä ketä on opettajina, ja luokkalaisina jne.. Mulle käy seki että saisin korotettua vain kolmea numeroa, koska ei mun hirveästi tarttiskaan niitä nostaa, riittää että sais keskiarvon lähemmäs kasia.. :)

En viitsi enempää kirjotella tästä aiheesta, toivottavasti jaksoitte lukea. :)
Mitä mieltä te ootte, ootteko kuullu juttuja startista vai ootteko ite käyny? Kertokaa kaikki !

PS. Huomasitteko, käytin isoja kirjaimia ! Helpottuko lukeminen? Onko nyt parempi?
Niin ja kysytte kumminkin, eli en ole keskeyttäny vielä virallisesti Pellon lukiota, mutta jos pääsen starttiin, keskeytän lukion lopullisesti. Se vain että jos en keskeytä sitä virallisesti, mulla olis aina varmuudeksi paikka sielä, eli en tiä vielä mitä teen. :)

5 kommenttia:

  1. Sen verran sanon, että se startti on just hyvä, jos ei ole vielä varma mitä haluaa. Pääsee kokeilemaan haluamiensa alojen juttuja. Esim. meilä kävi aina ammattistarttilaisia tunneilla kattomassa ku tehtiin kaikkia hoitoja yms. ja ne pääsi itekki kokeilemaan juttuja. :) Sen jälkeen tietää, mitä oikeasti kaikissa kouluissa tehään.

    Ja muista, että jos lähet ravintola-alalle, niin opiskelet ensin vuen tai kaks kaikkea ruokajuttuja yms. ennenku pääsee itte tarjoilu/baaristeluopintoihin :D ja niistä en ole kuullu mitään positiivisia juttuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nii, ja tosiaan siitä vissiin saa hyväksiluvut sitte muihin ammattikouluihin, eli sulla ois esim. pakapuolella viikot lyhyempiä ku muilla ekana kahtena vuona. Näin ainaki mulla tutuilla oli, jokka oli startin käyny :)

      Poista
    2. OIOIOI KIITOS parhaasta mahdollisesta kommentista ! IHANAA kuulla että joku on sitä mieltä että startti on hyvä juttu.(y) Mahtavaa. :) Joo mie en ehkä kuitenkaan lähe sinne ravintola-alalle, koska tajusin että en ehkä kestäis sitä.. :D

      Poista
    3. Se tosiaan helpottaa valintaa. Esim, jos olisin ollu startissa ja olisin nähny miten kosmetologiopinnot menee, en olis hakenu koko alalle :D Eli, kyllä se antaa hyvän pohjan. Ja se on kuitenki vaan sen vuoen, että ei sitä kannata minkään "huonojen" opettajien takia jättää välistä. :D

      Poista
    4. Jep, ja nyt tuntuu pikkuhiljaa siltä että alan olla lopullisesti sekasin tämän ammatti-jutun kans, tai siis en enää tiedä mitä haluan, joten startti kuulostaa nyt erittäin hyvältä. :)

      Poista

riikka kiittää !